SR Blog OchtendRituelen 5

Tem je “Monkey Mind”

Ritueel 5: BEHEERSING!

In de serie van 6 korte blogs met ochtendrituelen die jou een succesvollere accountmanager of salesmanager zullen maken, gaat deze over het beheersen van belemmerende gedachten die contra-productief voor je kunnen werken.

Accountmanagers en Salesmanagers hebben vaak een “Money Mind”, daar gaat dit nu even niet over. Die moet je lekker vasthouden.

Boeddhisten hebben het over “Monkey Talks”, daarmee bedoelen ze de overload aan gedachten die je hoofd pijnigen waardoor je gedrag negatief wordt beïnvloed. Het gevolg kan zijn dat je jezelf constant (onnodig?) zorgen maakt of je je targets wel gaat halen of dat die prospect wel of niet voor jou gaat kiezen. Over die enorme lijst aan “things-to-do” die door je hoofd blijven spoken. Of dat je boos bent op die Salesmanager die jou gisteren even aanpakte of die onredelijke klant. Of je partner waar je gisteren een knallende ruzie mee had. Kortom, je wordt er niet blij en effectief van. Mediteren helpt enorm, maar daarnaast kun je de dag beginnen met alle gedachten die je voelt op te schrijven. Ga helemaal los, de aantekeningen zien er waarschijnlijk chaotisch uit maar dat is precies de bedoeling. Beter chaos op papier dan in je hoofd. Hou een “Monkey Dagboek” bij en kijk af en toe eens terug, kun je lekker om jezelf lachen.

Dit kun je overigens ook goed doen voordat je gaan slapen. Hoofd leeg = lekker pitten!

Tip: Lees https://daringtolivefully.com/tame-your-monkey-mind