Sporten

RITUEEL 3: SPORTEN!

In de serie van 6 korte blogs met ochtendrituelen die jou een succesvollere accountmanager of salesmanager zullen maken, gaat deze over de kracht van sporten in de vroege ochtend.

Verreweg de meeste de Titans uit het boek “Tools for Titans” van Tim Ferriss sporten in de vroege ochtend. Spórten in de vroege ochtend!? Zijn ze bij Salesrecruiters een beetje de weg kwijt of zo? Richard Branson, Barack Obama of Pieter Zwart sporten dan misschien allemaal om een uur of 6 in de ochtend, maar wij zijn verkopers. Weet je wel hoe zwaar de dag al zal zijn zónder dat ik ’s morgens vroeg ga sporten?

Nou, de grap is dat de dag minder zwaar zal voelen als je begint met sporten. Ook als je accountmanager of salesmanager bent. Juist als je in een salesjob zit waar veel fysieke en mentale energie van je wordt gevraagd. Pieter Zwart, CEO van Coolblue, gaat zelfs een stapje verder. Hij sport ’s morgens vroeg met zijn collega’s. Tussendoor bespreken ze al wat business issues en het draagt bij aan de vriendschappelijke relaties. Stel je voor: Je begint als Salesmanager de dag met een workout met je accountmanagers! Wat zegt dat over leiderschap? De concurrentie verbleekt bij zo’n kickstart!

De voordelen van sporten in de vroege ochtend zijn evident:

  • ’s Morgens vroeg is de gym leeg.
  • Sporten gééft energie die je vervolgens kunt inzetten om je zakelijke doelen van de dag te realiseren.
  • Zelfs als de rest van de dag ruk is, heb je sowieso een geweldige workout gehad.
  • Je kunt aan het eind van de dag prima nog een uurtje extra doorwerken zonder dat je sporten onder druk komt te staan.
  • ’s Avonds kun je volle bak tijd besteden aan je partner, kinderen of je schoonmoeder.

Overigens, of je het nu in de vroege ochtend doet of toch maar liever ’s avonds: sporten is voor iedereen belangrijk, zéker ook voor accountmanagers of salesmanagers. Voor je gezondheid, uiteraard. Maar ook voor je uitstraling.
Mensen willen graag zaken doen met mensen die vitaliteit uitstralen. Zo zit dat nu eenmaal.