Introductie

Opdrachtgever is één van de grootste ICT & Telecom adviseurs van Nederland en maakt zakelijke telecommunicatie makkelijk en efficiënt. Werken verandert, communiceren verandert, samenwerken verandert, informeren verandert en telecommunicatie maakt die veranderingen mogelijk. Sterker nog, telecom geeft er richting aan. In deze behoefte speelt onze opdrachtgever in en helpt organisaties om de mogelijkheden van hun medewerkers optimaal te benutten. Denk dan aan mobiele telefonie en in-the-cloud werkplekoplossingen. Klanten bevinden zich van MKB+ tot Corporate segment. Onze opdrachtgever behoort tot de top van telecomadviseurs, maar maken geen deel uit van de gevestigde orde. Vernieuwing zit in het DNA en onze opdrachtgever loopt graag voorop. Cultuur laat zich omschrijven als jong, enthousiast, gedreven en tech-savy. Medewerkers houden van nieuwe, slimme, snelle, hippe dingen en gadgets en zijn nieuwsgierig en altijd hongerig (ondanks de uitstekende lunch). Binnen de organisatie hangt de Brabantse gezelligheid en is er een open, familiaire sfeer.

Als Accountmanager Telecom ICT kom je in een ervaren salesteam terecht. Ondanks dat jij al bekend bent met New Business en Relatiemanagement, krijg jij een op maat gemaakt inwerktraject. Tijdens dit inwerktraject leer je het bedrijf kennen, kijk je een maand mee op de binnendienst en leer jij alle ins en outs van de opdrachtgever. Voordat je helemaal zelfstandig jouw potentiële klanten gaat bezoeken, krijg je nog enkele salestrainingen en begeleiding van jouw salescoach.

Dan volgt het echte werk! Als consultative seller kan je nu de markt in. Afspraken plan je gedeeltelijk zelf in door middel van acquisitie, maar je krijgt ondersteuning van de binnendienst. Eenmaal op afspraak bij de klant weet je exact de behoeften boven tafel te krijgen en denk je strategisch met ze mee. Met de informatie die je ophaalt bij de klant, ga je een op maat gemaakt voorstel uitbrengen. Klanttevredenheid en het nakomen van de gedane beloften is hierin essentieel. Je hebt lef en denkt buiten de kaders in jouw klantbenadering om het onderscheidende vermogen te realiseren.

Na de hele week druk te zijn met het bezoeken van klanten, is de vrijdag ingeroosterd om je administratie bij te werken en staat er een wekelijkse salesmeeting op de agenda. Heb je behoefte aan coaching? Dan wordt dit ook ingepland. Verder kan je genieten van de verzorgde lunch, je collega’s uitdagen voor een spelletje tafelvoetbal of even tot rust komen op de flipperkast.

Functie-eisen

• Je beschikt over HBO werk- en denkniveau
• Je bent gedreven en hebt bij voorkeur commerciële werkervaring opgedaan in B2B
• Je bent woonachtig in de regio Brabant of Limburg
• Je bent klantgericht, to the point en communicatief sterk
• Onderhandelingsvaardig, resultaat en omzetgericht

Aanbod

• Het salaris is afhankelijk van je werkervaring en bestaat uit een mooi vast salaris excl. bonuscomponent
• Leaseauto, laptop en telefoon
• Korting op het assortiment
• Een vaste aanstelling op kort termijn

Sollicitatie

Joep Albers