SR Blog OchtendRituelen 6

Ontbijt verantwoord

Ritueel 6: Gezonde voeding!

In de serie van 6 korte blogs met ochtendrituelen die jou een succesvollere accountmanager of salesmanager zullen maken, gaat deze over het belang van een gezonde voeding aan het begin van je dag. Dit is de laatste blog uit de serie “krachtige ochtendrituelen”: we hebben het belang van vroeg opstaan, meditatie, sport, inspiratie en het leegmaken van je hoofd uitgelegd. Maar als je dan toch lekker bezig bent, kijk dan ook meteen even naar de kwaliteit van je ontbijt. Er is genoeg geschreven over verantwoord ontbijten en we zijn geen experts, dus we volstaan met te zeggen dat je de dag top begint als ook je voeding top is. 

Wat we steeds vaker zien bij de gezond levende accountmanagers, is dat ze hun yoghurt en granola op kantoor opeten. De werkelijke reden is vaak dat ze hierdoor nog wat langer in hun bed kunnen blijven liggen, hetgeen haaks staat op de adviezen in deze serie van blogs. Maar het is niet “netjes” om het te doen. Ontbijt in je eigen tijd en gewoon thuis. Dat is relaxter voor jou en prettiger voor je collega’s.

Omdat deze blog wat kort is, hebben we nog een bonustip voor je:

Koud (af)douchen

Koud (af)douchen heeft veel voordelige effecten. Begin met prettige temperatuur en draai de kraan langzaam naar zo koud als je kunt verdragen en hou dat 30 seconden vol.
Een aantal voordelen op een rij (als je de wetenschappelijke verklaring wilt hebben dan moet je maar even Googlen):

  • Geeft directe energie
  • Stimuleert vetverbranding en (dus) gewichtsverlies
  • Is goed voor je immuunsysteem
  • Bevordert je bloedcirculatie
  • Reguleert lichaamstemperatuur (goed tegen koude voeten of overmatig zweten)
  • Goed voor je huid en haar
  • Helpt tegen depressie
  • Goed voor (diepere) ademhaling
  • En nog veel meer…

We hopen dat onze adviezen je hebben geïnspireerd. Probeer ze gewoon eens en spreek met jezelf af dat je het minstens 3 weken gaat proberen. Dat vereist enige discipline, maar die heb je als accountmanager of salesmanager toch nodig dus dat zit bij jou wel goed. Pas na deze periode kun jij voor jezelf bepalen wat deze rituelen écht voor je betekenen.

En je kent de regel: “It takes 21 days to create a habit, and 90 days to create a lifestyle.”

Good mornings van het Salesrecruiters Team!