EXECUTIVE SEARCH CONSULTANTS

Executive posities verdienen een andere aanpak. De impact van de winnende kandidaat is enorm, de risico’s en kosten bij een mishire zijn groot. Onze Executive Search Consultants hebben daarom allemaal een goede trackrecord in de bemiddeling van dit segment. Ze kunnen zich verplaatsen in de uitdagingen van de opdrachtgever, ze zijn experts in het traceren van de juiste kandidaten, ze snappen goed hoe ze kandidaten kunnen interesseren en hebben goede methoden om er achter te komen of de kandidaat uit het juiste hout is gesneden.

linkedin search

MET DE TYPISCHE

SALESRECRUITERS MINDSET

Hun ontwikkeling hebben ze doorgemaakt bij Salesrecruiters. Hier hebben ze de kneepjes van het vak geleerd en zijn ze getraind om bloed, zweet en tranen te gaan om de problemen van de opdrachtgevers op te lossen. Ze zijn extreem resultaatgericht, nemen verantwoordelijkheid en zijn gefocust. Dat merk je als klant.

Bij ons geen old boys network of bestanden met bekende kandidaten, omdat elke opdracht uniek is en een unieke zoektocht verdient. Dit is waar Salesrecruiters Executive Search zich onderscheidt van de gevestigde orde.

Asessments

Voor het selecteren van key players is het soms aan te bevelen om een psychologische test of een assessment af te laten nemen. Via zo’n onderzoek kan worden bepaald of kwaliteiten zoals leiderschap, analytische vaardigheden of doelgerichtheid naar voren komen bij de potentiële kandidaat.

Executive search vereist andere kwaliteiten en kennis dan het afnemen van assessments. Daarnaast vinden wij het onverstandig om assessments onder te brengen bij de partij die de kandidaat heeft geselecteerd, omdat hier mogelijk een verstrengeling van belangen kan optreden. Ons advies aan onze opdrachtgevers is daarom om assessments af te laten nemen door een onafhankelijk expert.

interview
caroline leadership

LEADERSHIP & TALENT DEVELOPMENT

Niet alle opdrachtgevers hebben de tijd of de ervaring om seniore verkopers of sales managers te coachen of te ontwikkelen. Omdat het voor zowel onze opdrachtgevers als onze kandidaten en Salesrecruiters van groot belang is dat de geplaatste kandidaat succesvol wordt, hebben wij aanvullende Leadership & Talent Development oplossingen.

Caroline Schoenmakers is mede-eigenaar en Chief Home Officer van Home of Recruitment, de family brand waaronder ook Salesrecruiters valt. Caroline begon haar carrière in een management development programma bij Philip Morris waar ze seniore commerciële management posities bekleedde. Caroline is inmiddels een succesvolle ondernemer. Naast (executive) recruitment ervaring bij Salesrecruiters heeft ze zich ontwikkeld tot een ervaren business coach, waarvoor ze veel relevante aanvullende opleidingen heeft gevolgd.

Caroline kan samen met de opdrachtgever, eventueel naar aanleiding van de uitkomsten van een assessment, de geplaatste kandidaat coachen op zaken als persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, change management en cultuur ontwikkeling.

Zoek jij versterking binnen het hoger management van jouw organisatie en ben jij benieuwd hoe wij jou kunnen helpen aan de juiste match? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer over onze werkwijze.

Meike

Meike Hagedoorn

Functie: Executive Search Consultant
Phone: 0615573667

Contact

Indien u gegevens invult via onderstaand contactformulier, vragen wij om uw persoonsgegevens. Om deze gegevens te mogen verwerken hebben wij uw toestemming nodig. Door op “Verzend” te klikken geeft u toestemming voor het verwerken van uw gegevens voor de afhandeling van uw vraag/bericht. Omdat het belang van uw privacy ook voor ons groot is, hebben wij als Salesrecruiters regels over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Deze regels vindt u terug in onze privacyverklaring.

WIJ RECRUITEN VOOR

ABB logo
Bizerba
HubSpot-Logo
DFDS_logo_2015
Jungheinrich