Een verkeerde accountmanager is een dure grap

In ons boekje “Zó selecteer je topverkopers” [hier gratis te downloaden http://salesrecruiters.nl/aanvraag-boekje/] geven wij tips aan hiring managers en recruiters over verschillende aspecten van het selectieproces.

Het is belangrijk dat dit proces kwalitatief uitstekend verloopt, want als je een non-performing accountmanager of sales manager aanneemt dan is dat een dure grap.

In het toonaangevende boek “Who” (Geoff Smart, aanrader!) wordt voorgerekend dat een mis-hire op het niveau van een accountmanager zo’n 6 jaarsalarissen kost, dus minstens zo’n €200.000. Denk aan investeringen in het recruitment proces zoals Google, jobboards, LinkedIn, recruiters (in- of extern) en de uren die worden gestoken in interviews. Als de accountmanager of sales manager wordt aangenomen wordt er salaris betaald, een auto geleased, een werkplek ingericht en gehuurd, uren gestoken in een onboarding programma, trainingen gegeven en uren gestoken in coaching. Vervolgens gaat de non performer op bezoek bij klanten die hij blijkbaar niet of onvoldoende weet te scoren, een betere salesprofessional had het in ieder geval beter gedaan. Daar gaat je omzet (leads worden soms voor jaren verbrand), daar gaat je marge, daar gaat de sfeer op kantoor, daar gaat je energie en plezier. Als je verstandig bent neem je op tijd afscheid, maar dan begint het feest opnieuw. Wat ga je nu anders doen om een herhaling van deze ellende te voorkomen?

Waarom deze pijniging in de vredige december-maand? Omdat bewustwording vaak een eerste stap is naar verstandige besluiten!

Besluiten die gaan bepalen hoe 2020 er voor jou uit gaat zien!