LinkedIn blog

De 5 beste sales groepen op LinkedIn

Het sterft van de salesgroepen op LinkedIn en de meeste zijn op z’n zachts gezegd waardeloos. We hebben ons er door heen geworsteld voor je, en dit zijn volgens ons inspirerende groepen die je eens zou moeten proberen. Komen ze, in random order:

Sales Hacker Inc

Een vrij kleine groep (ruim 10k volgers) met veel tips over skills zoals pitchen, omgaan met bezwaren, koud bellen etc. Geen flauwe grappen of visuals, ook fijn.

HubSpot

Zo’n 400k salesprofessionals en marketeers gingen je voor. Zoals te verwachten bericht HubSpot vooral over marketing automation ontwikkelingen, afgewisseld met inspirerende quotes. 

Sales Best Practices

Ruim 300k volgers. Je moet eerst een verzoek indienen om “te mogen volgen”, maar we gaan er van uit dat je geen strafblad hebt. Relevante informatie over ontwikkelingen in jouw vakgebied zoals salesmanagement, CRM, nieuwe verkoopmethoden, noem maar op. Een groep waarin engagement wordt gepromoot, dus doe lekker mee met de discussie of stel je brandende vragen.

Sales Gravy / Sales Acceleration Company

Een dikke 10k volgers. Een concullega salesrecruiter, maar ze zitten in de States dus daar hebben we weinig last van ;-).  Goeie tips over met name sales skills. 

The Brutal Truth about Sales & Selling

Een grote groep met meer dan 200k volgers. Gaan wat minder diep dan bovenstaande groepen, maar zit wel wat meer humor in. We zijn vooral fan van die dude die altijd met zijn telefoon aan zijn oor door zijn wijk loopt en “zijn baas belt”. Vooral grappig, maar sales en humor gaan prima samen.