Blue Monday

Blue Monday = Bright Monday

Blue Monday = Bright Monday

Welkom op de 2020 editie van Blue Monday, volgens wetenschappers de meest deprimerende dag van het jaar.

Vandaag is één grote bak met ellende. We kampen nog steeds met weinig daglicht, rokjesdag is nog ver uit zicht, de files zijn in de tijd van het jaar best lang, de nieuwe voornemens al zijn verloochend, de kerst-kilo’s zijn er nog niet af en de nieuwe sportschool is ook al 2 weken niet bezocht.

Het is me wat. Maar jij bent een sales professional, dus niemand krijgt jou klein. En zeker een Blue Monday niet. Nee hoor, jij weet dat optimisme belangrijk is. Dus vandaag hopla gewoon scoren, méér dan ooit.

Maar misschien kan zelfs de meest doorgewinterde Sales Manager of Accountmanager wel wat tips gebruiken.

Emotion is created by Motion (Tony Robbins)

Positiviteitsgoeroe Robbins weet het zeker; Jij kunt zelf bepalen hoe jij je voelt. Het kost net zo veel energie om je goed te voelen als om je down voelen. Het gaat om de juiste mindset en doelen stellen: Wat kun jij doen om jezelf beter te voelen. In actie komen, “motion”. Kom in beweging!

We gaan je nog een handje verder helpen. Vier tips voor jou:

 1. Lees een (goed) boek!
  Scrollen door social media maakt je niet happy maar verslaafd. Lees een goed boek en voed je hersenen met content die impact maakt. Iets relevants waardoor je hersenen een positieve impuls krijgen. Wat je aan je hersenen voedt, is eigenlijk de versie die je wilt worden. 30 minuten per dag is al genoeg. Maak daar op Blue Monday eens een uur van!
 2. Vandaag even geen zeikerds om je heen
  Eigenlijk moet je die altijd vermijden, maar vooral vandaag is het zaak weg te blijven bij mensen die jou energie kosten in plaats van geven. Zoek de collega’s of klanten op waar je mee kunt lachen, zelfs op Blue Monday.
 3. Zing
  Ehhh…. wat? Jazeker, zing! We zeggen niet dat je tijdens de lunch de kantine moet vermaken, maar meezingen met de radio in de auto of achter je laptop leidt gegarandeerd tot een prettig gevoel. Je kunt je onmogelijk Blue voelen als je zingt. Dat zit zo; als je zingt wordt endophine aangemaakt. Daardoor krijg je meer zuurstof in je bloed, dat gaat beter stromen et voila. Daar word je blij van. Probeer maar eens.
 4. Sport!
  Je krijgt die endorphine met alle leuke effecten niet alleen van zingen, maar ook van sporten. Daarnaast voel je jezelf een stuk beter over jezelf als je dat lichaam even goed uitput. Als Robbins zegt dat Emotion is created by Motion, dan is sport wel de ultieme motion lijkt ons.

Als jij bepaalt dat Blue Monday de leukste dag van het jaar is, dan is de kans groot dat dit ook het geval zal zijn (omgekeerd is ook het geval trouwens). Maak vandaag “Blue Monday = Bright Monday” je mantra.

 

Maak er een prachtige dag van, en als je adviezen hebt die Blue Monday nog Brighter gaan maken dan is het fijn als je die deelt in de comments op onze LinkedIn pagina https://www.linkedin.com/company/1377420/admin/.