Salesmanager Weigh & Dosing Solutions – Midden-Oost Nederland

Introductie

Werkgever is al meer dan 40 jaar leverancier van weeg- en doseringsoplossingen. Geniet zowel landelijke als wereldwijde bekendheid door hun innovaties, projectmatige werkwijze, servicegerichtheid en kwalitatief op maat gemaakte oplossingen. Bedrijfscultuur kan worden omschreven als familiair, korte lijnen, non hiërarchisch en loyaal. De afgelopen jaren bevond het bedrijf zich in een ontwikkelingsfase. Momenteel willen ze groei realiseren en de basis hiervoor is het aanstellen van een Salesmanager.

De Sales Manager wordt verantwoordelijk voor de coördinatie van alle salesactiviteiten en strategische ontwikkelingen. Je stuurt daarbij een team aan van Accountmanagers, Inside sales en Consultants (7FTE). Je bent onderdeel van het MT team dat bestaat uit 6 afdelingen en rapporteert aan de General Manager.  

Je vertaalt de strategische bedrijfsplannen naar een salesstrategie, beschrijft dit in een salesplan en voert dit samen met je team uit. Daarbij werkt je ook nauw samen met de rest van het MT van deze business unit. Je verkent marktbehoeften, houdt de ontwikkelingen bij klanten en concurrenten scherp in de gaten en speelt hier continue op in. Daarnaast heb je een sterke functionele (sales)rol richting andere business units. Ook zal je zelf de verantwoordelijkheid hebben over het binnen halen van grote internationale accounts.

Functie eisen

* Afgeronde HBO/WO opleiding (technische richting)
* 3-5 jaar leidinggevende ervaring in soortgelijke functie
* Ervaring in het geven van salestrainingen
* Uitstekende communicatieve vaardigheden
* Goede beheersing Nederlandse, Engelse en Duitse taal
* Beschikt over een empathisch vermogen en kan goed luisteren
* Kan goed levelen tussen verschillende culturen 
* Bereidt om Internationaal te reizen

Aanbod

* Uitstekend salaris met bonusstructuur
* Commissie over teamprestatie
* 32 vakantiedagen
* Goede Pensioenregeling
* Opbouw aandelen in bedrij

Sollicitatie

Steven van der Meer

(T) 020 2622440
(E) Steven@salesrecruiters.nl