Business Development Manager – Utrecht

Organisatie

Ben je een kei in het binnenhalen van nieuwe opdrachten en opdrachtgevers op het vlak van digitale business transformaties? Heb je ervaring in het op- en uitbouwen van langdurige klantrelaties bij (overwegend) grote organisaties? En wil je werken voor een toonaangevend bedrijf op het gebied van customer experience design? Dan ben jij misschien wel de nieuwe Business Development Manager die wij zoeken! 

Functie

Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het binnenhalen van experience design opdrachten. Als onderdeel van een ervaren salesteam breng je de doelmarkt in kaart, genereer je via netwerkactiviteiten sales leads die je opwerkt tot opdrachten. Tijdens de uitvoering van opdrachten blijf je betrokken als aanspreekpunt voor zowel opdrachtgever als medewerkers. 

Bij opdrachtgevers zijn vaak uiteenlopende personen betrokken zoals business owners, vakgenoten, marketeers, IT-ers en inkopers. Om succesvol te zijn moet je kunnen acteren in een gedifferentieerde setting en oog hebben voor zowel beïnvloeders als beslissers. Je kunt snel het speelveld bij een (potentiële) opdrachtgever beoordelen en een match maken met het aanbod. Je bent op alle niveaus een volwaardige gesprekspartner. Waar nodig lever je een actieve bijdrage aan de business case van de opdrachtgever. Verder beschik je over het vermogen om verschillende perspectieven en belangen (opdrachtgever en medewerkers) met elkaar in balans te brengen. 

Functie eisen

  • Ervaring als accountmanager of presales consultant in de IT-branche.
  • Werk- en denkniveau, minimaal hbo.
  • Zeer communicatief en goed in het snel opbouwen van relaties.
  • Zelfstandig en proactief.
  • Een oprechte verkoper die goed binnen een vriendschappelijk bedrijf past

Aanbod

  • Een eersteklas reputatie bij een interessant klantenbestand met gerenommeerde organisaties binnen bedrijfsleven en overheid.
  • Een bedrijf waar mensen belangrijk zijn: een informele, open en hechte cultuur met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, kennisuitwisseling, samenwerking en plezier.

Sollicitatie

Lianda van Battum 010-2688001